Er Nespresso noget for dig? Fordele & ulemper ved at eje en Nespressomaskine

nespresso maskineEn elegant og balanceret smag.

Det er hvad de snakker om i Nespresso reklamerne. Jeg ved hvad du tænker. George Clooney er ret elegant, men vil jeg virkelig kunne lide den samme kaffe som ham?. Han drikker kun Nespresso fordi han bliver betalt for at være frontfigur, men er maskinen virkelig pengene værd og bliver jeg glad for den?.

Det er præcis hvad jeg håber at hjælpe dig med.

Jeg har nu levet med en Nespresso maskine i snart et år, og jeg vil dele mine erfaringer med dig inden du investerer i maskinen selv. Jeg har valgt at gennemgå både fordele og ulemper så du selv kan træffe den bedste beslutning.

Fordele ved at eje en Nespresso maskine

Maskinen har nogle helt klare fordele. Som kaffenørd er jeg blevet utroligt træt af elendig instant kaffe, derfor er det dejligt med en maskine der hurtigt og smertefrit kan lave en god kop kaffe (uden et svineri). For mig er maskinen den perfekte erstatning for instant og filter kaffe.

Det tager ca. 30 sekunder at lave en kop kaffe der smager ganske fint. Der findes et væld af kaffe varianter fra Nespresso, og kan du ikke lide nogen af deres egne varianter findes der mange alternativer i form af kompatible kaffekapsler. Derfor kan du med sikkerhed finde en kaffe du kan lide.

En brugervenlig maskine til en god pris

Nespresso maskinen er utrolig simpel og let at betjene. Der findes tre knapper tænd/sluk knappen og to knapper der kan lave hhv. en espresso eller lungo ( en stor kop kaffe ). Det er nemt at indsætte kapslen, og det kan faktisk lade sig gøre at bruge maskinen uden en brugsanvisning. Derudover er maskinen billig at købe når man sammenligner den med en rigtig espresso maskine. Pixie maskinen jeg ejer kostede omkring 899,- hvorimod min espressomaskine kostede 4.500,-.

Kort ridset op får du her fordelene:

 • Hurtig kaffe
 • Bedre end instant kaffe
 • Nem at bruge
 • Billig at købe
 • Intet svineri

Ulemper ved at købe en Nespresso maskine

Som du sikkert allerede kan tyde ud fra fordelene er jeg ret glad for min Nespresso maskine. Men der er et par ret vigtige ulemper ved at eje en Nespresso maskine som jeg nu vil dele med dig.

For det første er den stærkt vanedannende. Hvis du som jeg bruger Nespresso maskinen som en erstatning for filter og instant kaffe bliver forbruget er ret højt. Det er ligesom lidt ligesom at have slik liggende fremme – det bliver spist når man har det, og når man er løbet tør får man cravings og tunge øjenlåg.

Selve kaffekapslerne koster mellem 3-5 kr per stk., derfor løber det hurtigt op i et ret stort beløb hvis man drikker kaffen regelmæssigt. En rigtig espresso koster nogenlunde det samme per kop, men det gør filterkaffe eller instant kaffe ikke. Det betyder at maskinen, selvom den er nem og god, er dyr i drift.

Det bliver aldrig så godt som en rigtig espresso

Er du som jeg en kaffe aficionado, så er maskinen ikke værd at købe såfremt du forventer at få en rigtig god espresso. Der er en ret god grund til at smagsoplevelsen ikke er særligt sindsoprivende.

Kapslerne kan kun indeholde omkring 5 g. kaffe hvor du har mulighed for at putte 2-3 gange så meget i en espressomaskines filterholder. Samtidig har du ikke mulighed for at købe hele bønner og kværne dem – og det er faktisk her du sikrer den bedste smagsoplevelse.

En Nespresso bliver altså aldrig lige så god som en espresso lavet på friskkværnede bønner – men som en hverdags kaffe er den perfekt. Der findes fyld-selv kapsler, men det ødelægger lidt pointen i at købe en Nespresso maskine.

Nespresso er altså ikke min favoritmaskine når det kommer til at lave cappuccino, espresso eller tilsvarende nydelsesdrikke, men det er ikke det eneste problem jeg har med maskinen.

Skal du lave flere kopper kaffe i træk kommer maskinen på overarbejde, og her kan den ikke følge med. Efter 4-5 kopper i træk stopper maskinen og lyser rødt idet den skal køle af. Det betyder at det pludselig tager lang tid at lave flere kopper kaffe. Det hører selvfølgelig til sjældenhederne at man har behov for så store mængder. Løsningen kan være at lave stempelkaffe eller anvende høflig selvbetjening – maskinen er alligevel nem at betjene for alle.

Du får også lige ulemperne ridset kort op her:

 • Stærkt vanedannende
 • Dyr at bruge
 • Aldrig helt frisk kaffe
 • Har svært ved flere kopper i træk
 • Ikke min espresso-favorit
 • Kan ikke vælge din egen kaffe

Konklusion: Nespresso, den perfekte hverdagskop – What else?

Konklusionen har været ret hurtig at nå frem til: Nespresso kommer aldrig i nærheden af at erstatte den fyldige og cremede smag en rigtig espressomaskine kan lave. Til gengæld er Nespresso maskinen den perfekte erstatning for filterkaffe og instantkaffe.

Du kan nemt og hurtigt lave en kop kaffe der ikke sviner og som smager godt. Kvaliteten er stabil, og der er sjældent problemer med maskinen eller kapslerne.

Med til historien hører også at jeg ejer en rigtig espresso maskine og er kaffenørd, men alligevel bruger jeg Nespresso maskinen langt oftere end min espressomaskine Ascaso Dream.

Så skal du have en Nespresso maskine?

Hvis du vil lave rigtig god espresso som på kaffebarer eller Cafeér som skal nydes er svaret nej.

Vil du bare have en god kop kaffe uden det store arbejde? Så er svaret ja.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kaffe-blog.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *