Iskaffe – Opskrift på iskaffe

Der er intet som en iskold drik en varm sommerdag. Det betyder at man drikker mindre kaffe, hvilket ikke er overraskende. Til gengæld begynder flere og flere at lave kaffe til en sommerdrik der findes i flere kolde varianter. Her vil jeg dele et par opskrifter på iskaffe med dig som jeg selv benytter.

Lad mig starte med at slå fast at iskaffe kan nydes på mange måder – vi har alle en forskellig oplevelse af hvordan iskaffe skal nydes. Personligt er jeg ikke så vild med kold kaffe, for mig er det bare en drik der skal være varm. Derfor kan jeg bedst lide når min iskaffe egentlig ikke smager så meget af kaffe, men mere af en dejlig og sød cremet drik.

I denne opskrift på iskaffe får du en sød variant som du selv kan tilpasse. Du får også et tip til hvordan du kan lave en is-latte såfremt du ikke vil have en sød iskaffe.

Det skal du bruge:

  • 1 shot espresso
  • Masser af is
  • Mælk (eventuelt lidt skum)
  • Kakaopulver
  • Ahornssirup / sukker / vanilie (vælg selv)

Start med at tilberede et espresso shot (se opskrift på espresso her). Jeg foretrækker espresso da det har en cremet og bitter smag der kan give en god balance når den senere skal gøres lidt sød.

Det er vigtigt at du tilbereder shottet ved normal temperatur da vi skal have mest mulig smag ud af kaffen. Derefter kan du lade den køle af nogle minutter hvorefter du blot hælder den ud over isterningerne.

Første gang jeg lavede opskriften skummede jeg mælken som når jeg lavede cappuccino, desværre betød det at mælken var så varm at isterningerne smeltede og kaffen blev udvandet. Du behøver faktisk slet ikke varme mælken, du kan bare nøjes med at skumme den og fylde kold mælk i sammen med isterningerne. Læs eventuelt hvordan du skummer mælk her.

Normalt bruger vi skummetmælk i hjemmet, men da der formegentlig vil smelte lidt vand bruger jeg her letmælk.

Når mælken er hældt op gemmer du lidt skum til anretningen. Jeg har i denne drik hældt ca 1. spiseske ahornssirup i. Er det for meget eller lidt kan du smage drikken til, brug evt. en ske til at røre stille og roligt rundt i kaffen. Bruger du sukker som alternativ kan du starte med en lille spiseske og smage kaffen til (mængden afhænger oftest af typen af espresso/kaffe du bruger). Vanillien skal du være mere påpasselig med, start med en teske.

Når du har tilpasset sødmen i drikken anretter du skummen med en spiseske. Herefter kan du drysse lidt kakao udover skummet. Det giver en flot effekt, men det gør nu ikke det store for drikken.

Brug eventuelt en lille si, det giver en mere jævn fordeling af kakao, og du undgår små klumper i iskaffen.

Leg med opskriften

Du kan lege med opskriften og dreje på mange skruer for at lave din helt egen iskaffe. I opskriften har jeg brugt espresso, men du kan også anvende normal kaffe istedet. Du kan også vælge at blande kakao pulveret direkte i mælken inden du hælder den op i kaffen, det giver en god blanding af kakao og kaffe.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kaffe-blog.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

En tanke om "Iskaffe – Opskrift på iskaffe"

  1. Pingback: Cafe Latte opskrift - Hvordan laver man Cafe Latte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *