Anmeldelse af Ascaso Dream – En fantastisk Espressomaskine

Jeg har nu levet med espressomaskinen Ascaso Dream i to års tid, og tænkte at det var på tide at skrive en ordentlig anmeldelse af maskinen. Jeg bruger maskinen til at lave opskrifter, drikke og den er dermed en fast del af alt jeg laver på denne blog.

Baggrund

Jeg købte Ascaso Dream da jeg gerne ville blive klogere på kaffe og især espresso. Jeg bruger typisk maskinen et par gange om ugen, og det er fantastisk nemt at anvende maskinen. Jeg har ikke prøvet alt for mange andre maskiner, men jeg har ikke oplevet nogle store mangler eller problemer med maskinen, derfor vil du efter at have læst indlægget – se hvor meget jeg elsker min maskine.

Det får du

Med maskinen følger en tamper samt tre forskellige pods til din filterholder. Du kan dermed skifte imellem at bruge pods, lave enkelt shot eller dobbeltshot. Maskinen er som udgangspunkt klar til brug, og der er en ganske nem brugervejledning der viser dig hvordan du laver dit første shot, og skummer mælken.

Design

Ascaso Dream

For mig handlede det 100% om at få en super fed maskine der ville se flot ud i køkkenet – og man må uden tvivl sige, at Ascaso Dream leverer varen når det kommer til et flot design. Med sit retro look, er den et frisk pust til næsten et hvilket som helst køkken, også selvom du måske ikke måtte bruge den ofte.

Maskinen kommer i et væld af farver, derfor kan man nemt finde en maskine der passer ind. Jeg var blevet tvunget af en unavngiven person til at vælge en maskine som var hvid (hun ville ikke gå med til prang farverne). Når det så er sagt, er farven egentlig en bagatel – og tanken var at vi ikke skulle blive trætte af at se på en skæv farve.

Kvalitet

Min maskine har virket upåklageligt. Til tider kan de forskellige filtre sidde fast i maskinen, men de er nemme at få ud. Maskinens hoved er skabt på en måde der gør at vandet fordeles lige når et espresso shot skal produceres, derved undgås ”hotspots” (fordeles vandet ikke lige kan kaffen blive bitter/ujævn i smagen).

Selve maskinen er udført i kvalitetsmaterialer, og den vejer faktisk også en del hvilket for mig signalerer en hvis kvalitet. Selve kabinettet er udformet i aluminium hvilket gør at den ikke vil ruste over tid.

Selve kedelen er udført i messing der er forgyldt med krom for at give maskinen et flot udtryk.

Maskinens kvalitet er et tydeligt tegn på at den er designet med henblik på en lang levetid og meget lidt vedligeholdelse.

Teknik

Nu skal det ikke blive for nørdet. Kort og godt kan teknikken der er nævneværdig ridses op som følger:

 • 3 vejs ventil
 • Vandpumpe med 16 BAR
 • Effektiv temperaturkontrol
 • 14 dl. Vandtank

Jeg vil dog knytte to kommentarer til ovenstående. 3 vejs ventilen gør at kaffen er ganske tør efter du har lavet et shot, der gør det nemmere at tømme dit kaffefilter. Samtidig sprutter maskinen ikke efter filteret fjernes.

Derudover har maskinen en yderst effektiv temperaturkontrol, hvilket bevirker at vandet har en optimal temperatur 99% af de gange du laver et espresso shot på Ascaso Dream maskinen.

Fordele

Maskinen er den perfekte begyndermaskine. Vil du gerne i gang med at blive en kaffenørd skal du starte et sted, og her er maskinen perfekt. Du kan ikke justere på noget som helst, tilgengæld er maskinen så nem at bruge, hvilket gør den perfekt til at lave de første mange espresso shots.

Med sine tre knapper, tænd/sluk, lav kaffe og damperen kommer du ikke galt af sted. Så snart måleren viser den rette temperatur, er du klar til at lave espresso. Maskinen sikrer den perfekte temperatur til kaffen, dermed behøver du ikke bekymre dig om det nu bliver rigtig godt.

 • Perfekt begyndermaskine
 • Super brugervenlig – Kræver ingen erfaring eller omfattende uddannelse
 • Optimeret til at lave perfekt espresso på kort tid
 • Flere forskellige kaffefiltre medfølger
 • En maskine der er bygget til at holde i mange år
 • Lige fordeling af vand når et shot laves
 • Indbygget kopvarmer

Ulemper

En klar ulempe ved maskinen er for mig det faktum, at den er semiautomatisk. Såfremt du ønsker at blive en rigtig kaffenørd, er maskinen simpelthen for begrænset i sin kunnen.

Du kan ikke justere temperatur eller tryk, og derfor kan du ikke eksperimentere med din kaffe.

 • Kaffefilteret kan sidde fast i maskinen
 • Mælkeskummeren kan lække vand
 • Kaffenørd? Kig efter maskiner med flere justeringsmuligheder

Konklusion

Ascaso Dream er ikke bare en flot espresso maskine, men utroligt robust og holdbar. Maskinen er også ekstremt brugervenlig, og gør at næsten hvem som helst kan lave et fantastisk shot espresso. Vælger du maskinen fortryder du det ikke.

Tips til maskinen

dream-liveUanset om du køber denne maskine eller en anden får du lige et par gode råd med på vejen. Har du planer om at lave kaffe ofte, eller flere espresso shots af gangen – så kan det være en rigtig god ide at købe en knockbox. Det kan være noget rigtig rod at tømme kaffefilteret i håndvasken eller skraldespanden.

Ascaso Dream skal som alle andre espressomaskiner rengøres. Hvor ofte den skal rengøres afhænger af hvor ofte du bruger maskinen. Jeg afkalker som regel maskinen hver tredje måned, og jeg renser kaffefilteret en enkelt gang om måneden. Du bør ikke anvende normale rengøringsmidler til filteret, men et bestemt rensepulver til backflushing af maskinen.

Slutteligt kan det være en god ide at skumme mælken før du laver kaffen. Du kan risikerer at varmeelementet bryder sammen såfremt der ikke er mere vand tilbage, derfor skal du lade maskinen køle af efter du har skummet mælken, hvorefter du kan lave et espressoshot.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kaffe-blog.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 tanker om "Anmeldelse af Ascaso Dream – En fantastisk Espressomaskine"

 1. Jeg skal takke for et utrolig godt indlæg, det har jeg desværre savnet på de forskellige online shops hvor jeg har kigget. Dit indlæg har over bevist mig om, at jeg skal ud og købe den maskine. og den findes jo brugt til en rigtig god pris :-)

  • Vi har købt vores brugt gennem DBA. Kan nogen beskrive rensningen og backfluch lidt mere grundigt for mig😁. Har KMR pulverrens, men hvordan? Mvh Anne

   • Hej Anne,

    Jeg bruger selv Cafiza, så jeg ved ikke om tilgangen er lidt anderledes – der burde være en vejledning med det.

    Jeg plejer at gøre følgende:

    1. Lade maskinen varme op
    2. Kører vand igennem portafilteret i 10 sekunder
    3. Tømmer det for kafferesterne
    4. Doserer 1 tsk (3 gram) Cafiza i portafilteret og kører vand igennem 10x 10 sekunder
    5. Tømmer portafilteret og fjerner sæberester
    6. Kører 10 x 10 sekunder vand igennem

    Alt foregår på maskinen, håber det hjælper :)

    Vh Mikkel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *